Maya de Vries

Maya de VriesAge: 60 years19472007

Name
Maya de Vries
Given names
Maya
Surname
de Vries
Birth calculated 1947

Birth of a son
#1
Mark de Vries
calculated 1975 (Age 28 years)

MarriageGerard Rudolf (Gerard) “Gerard” Bosscha ErdbrinkView this family
August 5, 1981 (Age 34 years)
DivorceGerard Rudolf (Gerard) “Gerard” Bosscha ErdbrinkView this family
before 1995 (Age 48 years)

Death of a sonMark de Vries
December 6, 2007 (on the date of death) Age: 32
Cause: Verstikking
Death December 6, 2007 (Age 60 years)
Cause of death: Verstikking
Family with Private - View this family
husband
Private
herself
son
Family with Gerard Rudolf (Gerard) “Gerard” Bosscha Erdbrink - View this family
ex-husband
herself
Marriage: August 5, 1981's-Gravenhage, Zuid-Holland, Nederland
Divorce: before 1995
Gerard Rudolf (Gerard) “Gerard” Bosscha Erdbrink + Private - View this family
ex-husband
husband’s wife
Private

 1. Generation 1
  1. Maya de Vries

   Maya de Vries was born calculated 1947 and died on December 6, 2007 in 's-Gravenhage, Zuid-Holland, Nederland. She married Gerard Rudolf (Gerard) “Gerard” Bosscha Erdbrink, son of Dirk Pieter Bosscha Erdbrink and Jeanne Krooshof, on August 5, 1981 in 's-Gravenhage, Zuid-Holland, Nederland. He was born on December 5, 1947 in Deventer, Overijssel, Nederland and died on November 6, 2015 in Oss, Noord-Brabant, Nederland at the age of 67. Maya de Vries and Gerard Rudolf (Gerard) “Gerard” Bosscha Erdbrink were divorced before 1995.

   Children of Maya de Vries:

   1. Mark de Vries (19752007)
 2. Generation 2back to top
  1. Mark de Vries

   Mark de Vries, son of Private and Maya de Vries, was born calculated 1975 and died on December 6, 2007 in 's-Gravenhage, Zuid-Holland, Nederland.

Death

Volgens http://www.moordzaken.com/Maya_de_Vries

Op 6 december 2007 heeft de 32-jarige Mark de Vries om 17:30 uur een afspraak bij de crisisdienst van psychomedisch centrum Parnassia te 's Gravenhage. Zijn moeder, de 60-jarige Maya de Vries, gaat met haar zoon mee ter ondersteuning. Als zij niniet op de afgesproken tijd arriveren gaan beveiligers van Parnassia op zoek op en rondom het terrein van Parnassia. In een sloot vinden zij het ontzielde lichaam van Maya. Zij is verdronken. Enige tijd later vinden de beveiligers ook het lichaam van Mark, even verderop in de sloot.

Death

Volgens: http://www.telegraaf.nl/binnenland/20863882/familie_in_ban_moordenaar.html

Nabestaanden in greep 'seriemoordenaar' door Lieke Jongbloed

DEN HAAG - "We hebben er eigenlijk geen woorden voor. Maar als er dan iets in ons opkomt, is het onmacht, maar het is ook beangstigend", zeggen de familieleden van Mark en Maya de Vries daags nadat bekend werd dat het onderzoek naar de dood van moeder en zoon is stopgezet.

De politie liet gisteren weten niet verder te komen, onder andere omdat ze vanwege het medisch beroepsgeheim geen inzage krijgen in de dossiers van de Haagse psychiatrische instelling Parnassia. De familie, vertegenwoordigd door een tante, een neef en twee nichten, heeft tal van vragen over de dood van hun dierbaren en vrezen hier nooit meer antwoord op te krijgen.

"We zitten allemaal in de medische wereld, dus we kennen de hele discussie rond het beroepsgeheim en snappen zeer goed dat dit een groot goed is dat we niet zomaar te grabbel moeten gooien", zeggen ze genuanceerd. "Maar in dit geval willen wij als familie uiteraard dat er een mogelijkheid komt waarin bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon kijkt of sommige gegevens toch niet ingezien kunnen worden."

Zoektocht

De lichamen van Maya (60) en haar 32-jarige zoon Mark worden op de zeer stormachtige avond van 6 december 2007 kort na elkaar gevonden op het terrein van Parnassia aan de Alberdastraat in de residentie. Beveiligers waren op zoek gegaan nadat Mark niet was komen opdagen op een afspraak bij de crisisdienst die hij dezelfde dag had gemaakt. Bij de zoektocht vinden ze in het water iemand drijven. Het blijkt Maya te zijn die was verdronken.

"Dat hebben we altijd raar gevonden, want het was een fantastische zwemster, die zelfs nog in november regelmatig in de zee vlak bij haar woning dook", overdenkt haar nicht. Niet veel later wordt nog net voor middernacht even verderop bij een hohouten keet een grote plas bloed gevonden en bovendien een stuk hoofdhuid met haar. Uiteindelijk wordt ook Mark in het water gevonden. Op zijn lichaam heeft hij flinke sporen van geweld. Ook de dood van de 59-jarige Fotiena Verhagen-Toet, die eeen maand eerder verdronk in het water bij de puinduinen, wordt nu ineens in een ander daglicht gesteld. Enkele maanden later wordt Lientje Maastrigt, patiënt van Parnassia in de vlakbij gelegen duinen dood in een sloot gevonden. De recherche zegt deze zaken zeer verdacht te vinden. Het onderzoek loopt echter niet al te soepel.

"Veel sporen rond Mark en Maya zijn verdwenen vanwege het noodweer van die avond. Maar in eerste instantie is er ook geen Team Grootschalige Opsporing geformeerd, omdat niets erop wees dat er nog andere personen bij de zaak betrokken waren", steekt de onderzoeksleider in een artikel in de korpskrant ook de hand in eigen boezem. De verbaasde familie hoort via via pas enkele dagen later over het tragische overlijden van hun dierbaren. "Dat blijven we jammer vinden. Heel lang is het verhahaal van een familiedrama waarbij ze elkaar wat aan zouden hebben gedaan blijven hangen. Eigenlijk tot deze week. Dat zijn dingen die voor ons moeilijk te verkroppen zijn. Nu pas horen wij eigenlijk dat er wel degelijk een verdachte in beeld is." In het inmiddels veelbesproken artikel van de korpskrant stelt de recherche tijdens het onderzoek tot twee keer toe een tip te krijgen over een patiënt van Parnassia. Een agressieve man die als oninvoelbaar wordt getypeerd. Hij zou bovendien op de avond van de dood van Mark en Maya boos zou zijn weggelopen bij zijn behandelaar. Hij wordt gehoord, maar klapt dicht. De politie wil dan inzage in zijn dossier, maar krijgt dit niet.

In eerste instantie beslist de rechtbank dat het open moet, maar Parnassia gaat in hoger beroep en wint de zaak. Mark de Vries werd als enig kind alleen door zijn moeder opgevoed. "Ze waren heel hecht. Mark en Maya waren een jaar voor hun dood nog samen op vakantie geweest naar Brazilië", vertelt de familie, allemaal nazaten van de broer van Maya's moeder. Maya werkte als Russische vertaalster en gaf ook les in deze taal bij onder andere Shell. Mark studeerde af in de biologie in Leiden en was daarna werkzaam bij de ING. Beiden worden door de familie vol liefde herinnerd. "Ze waren heel zuiver en hadden allebei het beste met de wereld voor. Het is daarom zo wrang dat juist zij op zo'n gewelddadige manier om het leven zijn gekomen."

Het zit de familie van Mark en Maya flink dwars dat het vermoedelijk nooit helemaal duidelijk gaat worden wat zich precies heeft afgespeeld op de bewuste avond. "We blijven maar van allerlei scenario's afspelen in ons hoofd. Maar dat het een afschuwelijke dood moet zijn geweest is duidelijk. We zijn het naar hen toe verplicht dat deze zaak wordt opgelost en dat de toedracht duidelijk wordt. Ook dan komen wij eindelijk aan de rouwverwerking toe."

Media objectMaya de VriesMaya de Vries
Format: image/jpeg
Image dimensions: 79 × 106 pixels
File size: 4 KB